Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Wormencompost

Wormenhumus, wormenmest, vermicompost.

4 namen voor hetzelfde materiaal, en bekend bij de betere hovenier.

Bij de wormenkweek ontstaat ook een zeer vruchtbare reststroom. Deze wormencompost is volledig organisch en zit vol met micro-organismen. De noodzakelijke bodemschimmels (o.a. Mycorrhiza en trichoderma) en bacteriën zorgen voor alles wat de plant nodig heeft doordat deze de aanwezige gebonden voedingsstoffen omzetten en opneembaar maken voor de plant. Tevens zorgen ze ervoor dat de planten meer weerstand hebben tegen ziekten en plagen wat indirect zorgt voor het minder of geen gebruik maken van spuitmiddelen. Dus zeer geschikt voor biologische teelten. Wormencompost kan slechte schrale verdichte grond omtoveren tot een vruchtbare bodem. De wormen en eitjes die nog aanwezig zijn in de wormencompost maken de grond luchtiger en zetten het proces verder voort.

Kunstmest verschraalt de bodem, maakt het bodemleven kapot en kan zorgen voor zoutschade bij overbemesting.

Wormencompost is PH neutraal en veroorzaakt geen verbranding van de wortels van de plant.

De planten worden groter en geven meer en lekkerdere vruchten.

De planten en vruchten bevatten veel meer mineralen en veel meer vitamines vergeleken met planten die bemest zijn met chemische meststoffen.

Daarentegen bevatten planten die bemest zijn met wormencompost veel minder schadelijke nitraten en nitrieten.

Zie ook op de pagina bodemverbetering grondverbetering

 

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren