Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Grondverbetering/Bodemverbetering

Wormencompost verbetert de bodem en het bodemleven maar ook de wormen zelf kunnen een belangrijke bijdrage leveren. Samen zorgen ze ervoor dat de bodem beter in balans komt.

Wormen en wormencompost worden succesvol ingezet bij:

-Het planten van bomen en heesters.

Bij de bomenplant zorgt de wormencompost met de aanwezige bodemschimmels voor een verlenging van het vaak ingekorte wortelstelsel waardoor de jonge aanplant een betere start krijgt. Water en voedingsstoffen worden makkelijker opgenomen. Dat zorgt weer voor een betere weerstand van de plant die dan minder ziektegevoelig wordt.

De wormen zelf worden vooral ingezet bij een afwaterprobleem of voor het beter vruchtbaar maken van de bodem. dat doen ze door het maken van een gangenstelsel en het opnemen en verteren (beschikbaar maken voor de plant) van grof organisch materiaal (bv gemaaid gras) wat zich als een ondoordringbare laag heeft afgezet op de grond. Dus de bodem wordt luchtiger, geeft meer zuurstof aan de plantenwortel en zorgt voor een betere afwatering en de grond wordt gemengd en vruchtbaar gemaakt.

-Op sportvelden (bv op doelgebieden)

Wormencompost kan worden verstrooid over het gras. Hiermee kan het gebruik van kunstmest worden teruggedrongen wat weer goed is voor het bodemleven. De wormen zelf kunnen goed werk doen in de doelgebieden omdat daar vaak de bodem het meest verdicht is en er daardoor water blijft staan. 

Dus de combinatie van wormen en wormencompost zorgt voor een betere en gezondere grasmat die beter tegen een stootje kan en een betere bespeelbaarheid geeft. Een speelveld met water erop wordt vaak afgekeurd door de sportbonden.

-Bodemverbetering bij tuinaanleg

Na woningbouw is vaak de bodem rond de bebouwing verdicht door de bouwmachines. Ook is er vaak grond verzet en vermengd en soms zelfs nieuwe aangevoerd waarvan de herkomst en samenstelling niet bekend is. Bij tuinaanleg is daarom onze wormencompost onmisbaar voor een goede start. Dat is zeker al lang bekend bij de betere hovenier maar ook veel particulieren hebben de goede werking van onze wormencompost al gezien.

-Gebruik in uw moestuin.

Door de eigenschappen die hierboven al genoemd zijn is wormencompost zeer geschikt voor tuinieren en biologisch tuinieren zonder kunstmest en spuitmiddelen.

De kiemkracht van de zaden is beter.

Jonge plantjes krijgen een betere start en ontwikkelen sneller. Hierdoor zijn de planten sterker en hebben ze meer weerstand tegen ziekten en plagen. Ook zorgt een betere ontwikkeling voor het vroeger sluiten van het bladerdek waardoor onkruiden minder kans krijgen. Want die krijgen daardoor minder licht.

De planten worden groter en dragen meer en betere vruchten met meer mineralen en vitamines.

Bloemen worden groter , sterker en krijgen meer kleur.

Oftewel u kan eindelijk eens groenten, fruit en bloemen kweken zoals ze eruit zien op de plaatjes van het zaaddoosje.

 

Wij kweken zelf de Dendrobaena Veneta worm. Maar afhankelijk van het bodemprobleem kunnen wij ook andere soorten leveren. Voor verdere info hierover kan je contact opnemen via het contactformulier.

Gebruik in uw compostbak of wormenbak composteerbak

 De worm is een uitstekende composteerder.

U kunt uw eigen keukenafval hiermee reukloos composteren en daar een supermeststof van maken wat u weer kan gebruiken in uw tuin maar ook in kleine hoeveelheden bij uw kamerplanten of balkonplanten

 

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren